Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz ilk defa İlkokul olarak 1938 yılında inşaatına başlanmış, 1946 yılında yapımı tamamlanarak Eğitim-Öğretime başlamış ve 1992 yılına kadar aynı binada eğitim öğretime devam edilmiştir.

1992-1993 Eğitim-Öğretim yılında Pazarköy İlköğretim Okulu olarak Eğitim-Öğretime başlamıştır. Bina yetersizliği nedeniyle 1992-1993 Eğitim-Öğretim yılında İlkokul ve Ortaokul kendi binalarında ayrı ayrı Eğitim-Öğretim yapmışlardır.

Mehmet Ali Yüceer Lisesi binası 1993 yılında tamamen bitirilmiştir. Bu binanın tamamlanmasıyla İlköğretim Okulu 1. Kademe bu binaya taşınmıştır. İlköğretim okulu 2. Kademe ise kendi binasında öğretime devam etmiştir. Daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan mutabakat sonucunda 1998-1999 öğretim yılı başında okulumuzun 2. Kademesi de Mehmet Ali Yüceer Lisesi binasına taşınmıştır. Mehmet Ali Yüceer Lisesi de 2. kademe binasına taşınmıştır.

Lise kapatılınca Pazarköy İlköğretim Okulu 1. ve 2. Kademesi; şu anda binası iş adamı Mehmet Ali Yüceer tarafından yaptırılan binada eğitim-öğretimine devam etmiştir.

30.03.2012 tarihli ve 6287 sayılı kanunla İlköğretim ve Eğitim Kanunu'nda  yapılan değişiklikle, zorunlu eğitim 4+4+4 olarak 12 yıla çıkarılmış, ilköğretim okulları ilkokul ve ortaokul olarak ikiye ayrılmıştır.

Buna uygun olarak 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı başlamadan, okul bahçemizde kullanılmayan bina kendi imkanlarımızla ve belde belediyemizin katkılarıyla tadilattan geçirilmiş ve ilkokul olarak düzenlenmiştir. Halen iki binada ilkokul ve ortaokul olarak eğitim öğretime devam edilmektedir.